Archief voor januari, 2008

De scheiding

3 januari 2008

Ja, de laatste update is al even geleden. We zijn druk bezig geweest het slachten van de Omega. Om te beginnen hebben we de Omega voor omhoog gezet om makkelijker bij de onderkant te kunnen. Toen hebben we alles losgehaald om de motor en versnellingsbak vrij te krijgen. De heftruck erboven met een paar stroppen en voorzichtig aan het optillen.

Verwijderen blok

Het eruit halen van het blok ging vrij makkelijk. Om het nog iets makkelijker te maken hebben we aan de voorkant een dwarsstuk uit de auto geslepen. Dit was toch al krom gebutst bij het ongeluk. Daarna hebben we het blok op het altijd-handige karretje gelegd.

Blok voor

En zo zag de Omega eruit nadat de motor en versnellingsbak eruit was gehaald.

Omega leeg

De operatie van het blok zelf kon nu ook beginnen. Het blok is standaard te hoog voor in de Irmscher, dus moet de originele carterpan (onderkant van het blok) eraf. Hier zitten wat balansassen in, deze hebben we niet nodig en kunnen er dus uit om ruimte te besparen. Dit hoopje onderdelen is dus over.

Verwijderde onderdelen

Hierna moet er nog het een en ander aangepast worden. De olietoevoer van de balansassen moet afgesloten worden en er moet een stuk aan de onderkant van de versnellingsbak af. Nu is er mooi een paar centimeter ruimte gewonnen aan de onderkant, zodat we dalijk niet bij elke drempel aan de grond komen. Nog 2 foto’s na de behandeling, kijk en vergelijk met de andere foto van het blok.

Blok na

Blok na