Archief voor mei, 2008

Eerste rit

15 mei 2008

Gistermiddag heb ik het differentieel, aandrijfassen en cardanas ingebouwd, ’s avonds was het dus tijd om toch eens te proberen of het geheel kon rijden. Bij het starten bleek er toch nog een klein benzinelek te zijn, maar dit was snel verholpen. Toen konden de eerste kilometers gereden worden, eerst wat voorzichtig hier op de plaats, daarna stiekem even de weg op.

Irmscher 7 eerste rit (1) Irmscher 7 eerste rit (2)

Diff

2 mei 2008

Sinds vandaag hebben we eindelijk na lang zoeken een differentieel met de goede overbrenging.  Toevallig had Renkens in Overloon er nog eentje liggen. Weliswaar zonder sper, maar nu kunnen we in ieder geval vooruit. De aandrijfassen hebben we nog niet, maar die zijn verder geen probleem. Het differentieel moet nog een beetje netjes gemaakt worden, en dan kan hij in de auto gebouwd worden, een sper komt komende winter wel.

Differentieel

De kap zit nu ook op de auto, hiervoor moesten nog een hoop drukknoopjes in het polyester geboord worden. Dit zijn de laatste beetjes die aan het plaatwerk moeten gebeuren, dus hij kan bijna richting spuiter.

Kap

Kap zijkant