RDW

11 augustus 2008 door Rik

Vandaag was voor ons een beetje een spannende dag, want we hadden een afspraak bij de RDW. Afgelopen vrijdag hebben we de Duitse fahrzeugbrief en Tüv papieren ontvangen van Irmscher, vandaag konden we al terecht bij de RDW. Daar werden de papieren in orde gemaakt en de auto werd technisch ‘gekeurd’ (alleen het chassisnummer is gecontroleerd en de lengte en breedte werden opgemeten). Toen dat geregeld was mochten we een raampje opschuiven naar de douane. Daar begon het pijnlijkste van het invoeren, de BPM (invoerbelasting). Het grootste probleem was het schatten van de waarde van de auto, omdat dit de eerste is die naar Nederland komt en hij hier niet verkocht wordt. Gelukkig zijn we er met wat schatten en de rekening van het bouwpakket toch uitgekomen. Nu is het wachten op het kentekenbewijs, hiermee kunnen we de kentekenplaten laten maken en mogen we de weg op. Het kentekenbewijs valt waarschijnlijk eind van de week in de bus…