Opbouwen en keuren

5 augustus 2008 door Rik

De laatste update is weer een hele tijd geleden, maar sinds alles terug is van de spuiter kregen we het even druk met de auto. Deze moest namelijk in 2 weken tijd weer helemaal opgebouwd worden om naar Irmscher te kunnen voor de Tüv keuring. Dit wordt dus een redelijke lap tekst, dus ga er maar goed voor zitten en geniet vooral van de foto’s.

Om maar bij het begin te beginnen, het bodywork is gespoten. Dit duurde nog iets langer dan verwacht, maar na het zien van het zeer strakke werk was dat helemaal vergeten! Pap heeft met Jim op 12 juli alles opgehaald. De kleur is blauw met oranje, de oude gulf kleurstelling. Een foto zegt meer dan 1000 woorden:

Irmscher spuiter 1 Irmscher spuiter 2 Irmscher spuiter 3

Alles is onbeschadigd thuisgekomen, en het opbouwen kon beginnen. Intussen kwam er ook een pakketje van Irmscher, met de gordels. Dit zijn Schroth 4-punts gordels, en deze lieten een tijdje op zich wachten omdat deze een oprolmechanisme moeten hebben van de Tüv (net als een normale gordel). De 2 gele kastjes op de volgende foto zijn de sensors die zorgen dat de gordels geblokkeerd worden bij optrekken, remmen en sturen.

Schroth sensors

Voor en na begint de auto weer vorm te krijgen. Op de foto is ook het interieur te zien wat we erin gelijmd hebben toen het bodywork bij de spuiter was. Toch nog een heel werk, om alles weer netjes op de goede plaats te zetten.

Irmscher opbouwen

Irmscher opbouwen 2

De planning is om maandagmorgen (28 juli) naar Irmscher te vertrekken, en dinsdagavond weer naar huis te gaan. De zondagavond van te voren was de auto helemaal klaar en kon er nog even een proefritje gemaakt worden bij de buren op de plaats (dankjewel!). Na een paar geslaagde rondjes kon de auto opgeladen voor de rit naar Remshalden.

Maandag rond de middag kwamen we aan bij Irmscher. Na veel positieve reacties werd de auto door Herr Wahl, de werkplaatschef, gecontroleerd. Helaas is tijdens het transport de vooruit een beetje gebarsten, we hebben alweer een nieuwe mee naar huis genomen, dat is weer werk voor komende winter.
Het stuur stond te dicht bij de stoel, dit bleek door de te lange stuurstang te komen. Fout van Irmscher, konden wij ook niet weten, dus aan het werk. De hele besturing werd uitgebouwd en de stang werd ingekort. Nu dit klaar was kon ook de claxon in het stuur gebouwd worden en was het genoeg geweest voor die dag.

Irmscher op de brug

De auto en aanhanger bleven in de werkplaats slapen, pap en ik hadden toch maar een hotel geboekt. Even voor de cultuurliefhebbers een foto van het hotel:

Hotel Hirsch

Goed gegeten, goed geslapen, ’s morgens weer om 8 uur bij Irmscher. Daar was Herr Wahl al begonnen met het uitlijnen. Er moest nog tijdelijk een originele luchtfilter ingebouwd worden, omdat de open luchtfilter niet mag van de Tüv. Toen dat klaar was, werd de handelaarsplaat uit het schap getrokken, op de kont getaped, en was het tijd voor een proefrit op de openbare weg! Hier een foto van de Irmscher langs een vette rally Ascona A tijdens het uitlijnen.

Irmscher Ascona

Tijdens het uitlijnen zijn er andere velgen op gezet, zodat onze eigen gespoten velgen niet konden beschadigen.
En zo zie je pas hoe klein de auto eigenlijk is…

Parkeerplaats Irmscher

Tijdens de proefrit was alles goed, en mochten we ook nog zelf een stukje toeren. Het valt wel op dat iedereen je aankijkt als je rondrijdt. Vervolgens kwam de Tüv-man, deze was meteen enthousiast over de auto en ook hij ging een rondje rijden. Alles was goed, dus in Duitsland is hij alvast goedgekeurd!

Tijdens de lunch kwam toevallig een man langs, die de allereerste Irmscher in 1992 gekocht heeft. Een mooie foto gelegenheid voor ons, en voor Irmscher.

Irmscher Sevens 1  Irmscher Sevens 2 Irmscher Seven Irmscher Seven dashboard

Na het maken van de foto’s hebben we de auto weer op de aanhanger en kon de reis huiswaarts beginnen. Nu moeten er nog wat kleinigheidjes veranderd worden, er komen bijvoorbeeld andere houders voor de koplampen op, zodat deze lager komen te staan. De fahrzeugbrief wordt nog opgestuurd, als we die hebben kunnen we een afspraak maken bij de RDW om de Irmscher naar Nederland in te voeren. Verdere foto’s volgen nog wel, mocht je een foto in groter formaat willen, stuur gerust even een mailtje, of kom gewoon langs :).